Η πρώτη σχολή Αγγλικής Γλώσσας του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Γράφει ο Μίκης Κοντοτόλιος |

Σε εποχή κατά την οποία τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Ελλάδα δεν ήταν διαδεδομένα στις επαρχιακές πόλεις, ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» χάρη σε ορισμένα προοδευτικά μέλη του συμβουλίου του και ιδιαίτερα στον αείμνηστο λογοτέχνη, δημοσιογράφο και θεατρικό συγγραφέα Χάρη Γρηγορίου ίδρυσε το 1952 στους κόλπους του συλλόγου Σχολή Αγγλικής Γλώσσας.

Ο πρώτος διδάξας ήταν ο καθηγητής Γυμνασίου και μετέπειτα καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Αναστασίου. Ακολούθησαν η Ελένη Γούνα, μετέπειτα διευθύντρια ιδιωτικού φροντιστηρίου στη Θεσσαλονίκη, Κλέαρχος Μήλιος, διευθυντής κρατικής υπηρεσίας και Απόστολος Κυρατζής, παρομοίως.

Η Σχολή λειτούργησε κατά τμήματα, ανεξάρτητα ηλικίας και ιδιότητας. Κατ΄αρχήν υπήρξε ένα δοκιμαστικό τμήμα με μόνον διδάξαντα τον Ιωάννη Αναστασίου. Με την αποχώρησή του ανέλαβαν χωριστά τμήματα οι διδάξαντες: Κλέαρχος Μήλιος, Ελένη Γούνα και Απόστολος Κυρατζής.

Στην φωτογραφία εικονίζονται οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες όλων των τμημάτων με τους διδάξαντες το έτος 1953 μπροστά στην είσοδο του παλαιού κτηρίου Γούναρη, όπου στεγάζονταν ο Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »