Οι οπωροπώλες της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Φλώρινας το 1965

Shares

Λίγες δεκαετίες παλαιότερα όλες οι δραστηριότητες, κυρίως οι εμπορικές, ήταν εγκατεστημένες γύρω από το κέντρο της πόλης μας. Μάλιστα, σε ορισμένους δρόμους είχαν εγκατασταθεί και καταστήματα με παρεμφερή είδη. Μπορεί να υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των καταστηματαρχών αλλά παρέμενε στο επιχειρηματικό επίπεδο και οι σχέσεις μεταξύ των καταστηματαρχών ήταν συναδελφικές, αρμονικές και τις περισσότερες φορές ήταν και φιλικές. Τα νέα της πόλης κυκλοφορούσαν άμεσα από στόμα σε στόμα, τα πειράγματα ήταν στην ημερήσια διάταξη και το τσιπουράκι συνόδευε τις παρέες είτε στο πεζοδρόμιο, αν ο καιρός το επέτρεπε, είτε σε κάποιο από τα καταστήματα.

Με την σημερινή μας φωτογραφία στο ΠΑΡΑΘΥΡΟ ανατρέχουμε σε γνωστούς οπωροπώλες της πόλης μας στην παλιά Δημοτική Αγορά του 1965. Μάλιστα, ορισμένοι φορούν και τις κλασσικές ποδιές της δουλειάς τους.

Από αριστερά πρώτη σειρά: Κοσμάς Ηλιάδης, Γεώργιος Αλεμπάκης, Κωνσταντίνος Γκέκας, Θεόδωρος Μέλλιος.

Δεύτερη σειρά: Αναστάσιος Ταλλίδης, Γεώργιος Τζάκας, Κωνσταντίνος Κόλης, Πέτρος Μποζίκας, Ευάγγελος Πούρδης, Νάκης Ναουμίδης, Γεώργιος Χρυσικός.

Την φωτογραφία μας παραχώρησε η κ. Δέσποινα Γκέκα – Τέγου, σύζυγος Παναγιώτη Τέγου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Η σημερινή Δημοτική Αγορά κατασκευάστηκε στο χώρο όπου λειτουργούσε και παλαιότερα η αγορά της Φλώρινας με τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα.

Όπως μας ενημέρωσε φίλος και συνεργάτης της στήλης, αντλώντας πληροφόρηση από το αρχείο της ΦΩΝΗΣ, η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Μάρτιο του 1971, οι κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων έγιναν τον επόμενο μήνα, Απρίλιο του 1971 και τα εγκαίνια στις 12 Φεβρουαρίου του 1973.Το διάστημα της κατασκευής η αγορά είχε μεταφερθεί στην πλατεία Ρούσβελτ, όπου σήμερα το κτίριο του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, στον χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι το 1925.

Πηγή αναδημοσίευσης: “Φωνή της Φλωρίνης”, στήλη “Παράθυρο στο Παρελθόν”, φύλλο 2791/5-10-2018

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »