Η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής Νοσοκομείου Φλώρινας το 1968

Shares

 

Το ποδόσφαιρο έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ο βασιλιάς των σπορ. Δεν υπάρχει άνδρας, αλλά και πολλές γυναίκες, που δεν κλώτσησε τη στρόγγυλη «θεά» και δεν συμμετείχε σε αγώνες με τους φίλους, τους συμμαθητές, τους γείτονες.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, κάθε γειτονιά στη Φλώρινα είχε την δική της ποδοσφαιρική ομάδα και είχε αναπτυχθεί ένας άτυπος ανταγωνισμός στα αυτοσχέδια πρωταθλήματα που διοργανώνονταν. Τόπος διεξαγωγής των αγώνων αυτών ήταν το γήπεδο, στο κέντρο της πόλης, το γήπεδο της Γεωργικής Σχολής, στον Άγιο Νικόλαο αλλά και οι πολλές αλάνες που εκείνη την εποχή υπήρχαν στην πόλη μας.

Για τα ποδοσφαιρικά τους παιχνίδια οι νέοι της περιοχής του Νοσοκομείου μας χρησιμοποιούσαν τις πολλές τότε αδόμητες αλάνες της περιοχής αλλά το κυρίως γήπεδό τους ήταν στην διασταύρωση προς το νοσοκομείο, μπροστά από τα σπίτια των Μουρατίδη και Ευριάνθη.

Με την ποδοσφαιρική τους ομάδα έδωσαν πολλούς αγώνες. Ήταν φθινόπωρο του 1968 όταν, πριν ξεκινήσουν για το γήπεδο της Γεωργικής Σχολής, στάθηκαν στην γωνία Σκάρμπορο και Ηρακλείας και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία. Ο αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του «Κουρείου» του Βασίλη Αγγελίδη με την οποία αγωνιζόντουσαν μεταξύ άλλων οι Ανθόπουλος, Δράμπης, Κιρτσάνης, Παρίσης.

Όπως θυμάται ο ποδοσφαιριστής εκείνης της αναμέτρησης κ. Φαίδων Ηλιάδης, ο αγώνας έληξε νικηφόρος για την ομάδα του Νοσοκομείου.

Αριστερά πάνω: Παπαθανασίου Νίκος του Αθ., Ηλιάδης Φαίδων (Α.Σ. Φλώρινα), Σολάκης Νίκος (Α.Σ. Φλώρινα), Δέικος Ζήσης, Σαμαράς Μανώλης.

Από αριστερά κάτω: Δέικος Χρήστος, Βακάλης Θωμάς, Σαρής Νίκος (Α.Σ. Φλώρινα) Τσομπάνος Γιώργος, Γουμπέρης Λάζαρος.

Ευχαριστούμε πολύ τον γνωστό λογιστή και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Φλώρινας κ. Φαίδωνα Ηλιάδη για την παραχώρηση της φωτογραφίας και την παροχή των σχετικών πληροφοριών.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φ.274/22-9-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »